• Sveiki atvykę į Jaukios Aplinkos Parduotuvę!
  • +370 676 738 38

Lentutės rūkymui

Jei esate tikras karšto rūkyto maisto gurmanas, tuomet greičiausiai jau turite pasirinkęs mėgstamas prekes, kurios leidžia maistą parūkyti gardžiai su kvapniu aromatu. Tačiau, jei maistą rūkyti pradėjote neseniai ir nesate įgudęs, greičiausiai Jums dar reikia daug sužinoti apie maisto produktų rūkymą. Vienas iš patarimų - eksperimentuokite. Tai pagrindinis dalykas, ką turi žinoti pradedantys rūkyti produktus. Kuo daugiau produktų ir prekių išbandysite, tuo greičiau suprasite, ko Jums iš tiesų reikia. Tačiau turėkite omenyje, jog net ir eksperimentuoti reikia protingai. Jei norite rūkyti maistą karštu būdu, pasirinkite reikiamas prekes. Nepirkite prekių, kurios skirtos šaltajam būdui. Akivaizdu, jog tokios prekės paprasčiausiai netiks. Jei esate karštai rūkyto maisto gurmanas, tuomet rinkitės tarp medienos skiedrų, kaladėlių ir lentučių.

Naudojant medžio lentą, rūkymas vyksta kitaip nei pasirinkus medienos skiedras ar kaladėles. Pasirinkus lentą, maistas rūkomas gerokai aukštesnėje temperatūroje, kuri siekia 175°C - 225°C. Lenta pati sukuria karščio barjerą, todėl nereikia naudoti jokių papildomų priedų. Jei lentos apačia rusena, galite būti tikri, jog ingredientai įgaus subtilaus dūmų aromato.

Jei nusprendėte pasirinkti medžio lentą, būtinai ją prieš tai išmirkykite vandenyje. Mirkyti reikėtų mažiausiai valandą. Jei neišmirkysite lentos, ji gali užsidegti. Taip gali nutikti dėl to, nes yra rūkoma aukštesnėje temperatūroje, todėl patenka daug oro.

Kokį medį pasirinkti?

Dažniausiai pasirenkama alksnio arba kedro lentos, tačiau galimi ir kiti pasirinkimai:

Obelis suteikia saldų - švelnų, vaisinį kvapą. Obels lentą galima pasirinkti rūkant žuvies filė, jūros gėrybes, jautienos tartarą. Ši lenta pasirenkama nedideliems patiekalams.
Vyšnia suteikia vidutiniškai švelnų - saldų kvapą ir skonį. Jis yra šiek tiek vaisinis. Šį lenta yra puikus pasirinkimas žuvies filė, jūros gėrybėms, vištienos pjausniams, kepsniams, lašišos ar jautienos tartarams. Vyšnios lenta taip pat skirta nedideliems patiekalams.
Kedras suteikia vidutiniškai švelnų kvapą ir skonį. Jis puikiai tinka rūkant žuvies filė, jūros gėrybes, lašišos ar jautienos tartarus, daržoves. Geras pasirinkimas nedideliems patiekalams.
Alksnis suteikia maisto produktams ir patiekalams švelnų ir saldų skonį. Jis puikiai dera su žuvies filė, jūros gėrybėmis, lašišos arba jautienos tartarais, daržovėmis. Pasirinkti galima nedideliems patiekalams.

Jei mėgstate karštai rūkytus patiekalus, lentutės Jums geriausias pasirinkimas. Gaminkite įvairius, nedidelius patiekalus ir patiekite juos svečiams. Juos tikrai sužavės gardžiai rūkyti patiekalai. Pasirinkite lentutes rūkymui ir mėgaukitės gardžiai ir kvapniai parūkytu maistu.

Filtrai
Rodoma prekių 1 / 1 iš 1
Rūkinimo lentelės griliams RSK1334

Jei esate tikras karšto rūkyto maisto gurmanas, tuomet greičiausiai jau turite pasirinkęs mėgstamas prekes, kurios leidžia maistą parūkyti gardžiai su kvapniu aromatu. Tačiau, jei maistą rūkyti pradėjote neseniai ir nesate įgudęs, greičiausiai Jums dar reikia daug sužinoti apie maisto produktų rūkymą. Vienas iš patarimų - eksperimentuokite. Tai pagrindinis dalykas, ką turi žinoti pradedantys rūkyti produktus. Kuo daugiau produktų ir prekių...

7,49 €

Rodoma prekių 1 / 1 iš 1